• Son Güncelleme : 22.09.2015 13:20
  • Haber Giriş : 21.09.2015 17:11
  • Etkinlik : 15.08.2015

Türkiyede Bir Tiyatro Oynanıyor

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç, 15 Ağustos 2015 cumartesi günü Halk Tv’de yayınlanan Gürkan Hızır’ın yönettiği ŞİMDİKİ ZAMAN programında Cumhurbaşkanı’nın ‘Türkiye’de yönetim sistemi değişmiştir’ sözü, seçim sonuçları ve koalisyon çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Programda araştırmacı ve ekonomist Ertan Aksoy da yer aldı.

Konuşmasında, eğer Türkiye Cumhuriyeti normalde bir hukuk devleti ise bir Cumhurbaşkanının bu sözü söylememesi gerektiğini belirten Kılıç, Cumhurbaşkanının bu söylemle bir anlamda anayasayı tanımama ve değiştirme iradesini ortaya koyduğunu bildirdi. Hasan Kılıç “Biz bunları vaktiyle çok söyledik, ‘Türkiye’de anayasa ve hukuk askıya alınmıştır’ dedik. Bir zamanlar milli iradeyi baş tacı yapanlar, tek başına hükümet kuramayınca, bu milli iradeyi unutup başka yollara başvurduklarını görüyoruz. Türkiye’de bir tiyatro oynanıyor. Bu oyunun perdesini halk açar halk kapatır. Bunun iyi bilinmesi lazım” dedi.

HALKTV150820151330HK from İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI on Vimeo.