• Son Güncelleme : 22.09.2015 13:45
  • Haber Giriş : 18.09.2015 17:22
  • Etkinlik : 16.09.2015

Hürriyet Gazetesi Aleyhine Açılan Soruşturma Basın Özgürlüğü Açısından Endişe Vericidir

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Doğan Medya Grubu bünyesindeki basın kuruluşlarında yer alan bazı haberlerden dolayı yetkililer hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan soruşturma açılması tepkiyle karşılandı.

İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 16 Eylül 2015 Çarşamba günü Kanal B Televizyonuna verdiği demeçte, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca Hürriyet Gazetesi aleyhine açılan soruşturmanın basına yönelik bir gözdağı, bir tehdit olduğunu söyledi.

Uluslararası evrensel hukukun kamuoyunun özgürce oluşması açısından basının sert eleştirilerine müsamaha ile yaklaştığını belirten Özbek, “Bu anlamda Hürriyet Gazetesine yönelik Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma açmasını endişeyle karşılamak lazım” dedi.

Bir milletvekilinin Hürriyet Gazetesi önünde linç kampanyasının başında bulunmasının asla kabul edilemeyeceğini vurgulayan Hüseyin Özbek,  bireysel ve kurumsal özgürlükleri savunması gereken, Türk Milletinin temsilcisi olarak TBMM’de görev yapan bir milletvekilinin linç kampanyasını yönetmesini kaygıyla karşıladığını bildirdi.