• Son Güncelleme : 20.07.2015 15:59
  • Haber Giriş : 20.07.2015 13:32
  • Etkinlik : 18.07.2015

Kamu Görevlisi Olan Polislerin Tahrik Olmamak Gibi Bir Sorumluluğu Var

İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, toplumsal bir olayda bir gencin polis kurşunuyla kafasından yaralanarak hayatını kaybettiği davada, gencin polise taş atağı iddiasıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının tahrik indirimi doğrultusunda tebliğname düzenlemesini endişe verici bulduğunu söyledi.

Özbek, 18 Temmuz 2015 Cumartesi günü saat 20.00’da Kanal B Televizyonunda yayınlanan ANA HABER Bülteninde yaptığı değerlendirmede, polisin ölümle sonuçlanan bir eyleminde tahrik indiriminden yararlandırılmasını doğru bulmadığını, bunun yasanın ruhuna da uygun olmadığını bildirdi.

Kamu görevlisi olan polislerin tahrik olmamak gibi bir sorumluluğu bulunduğunu hatırlatan Hüseyin Özbek,   “Aksi halde bundan sonraki toplumsal olaylarda polisin silah kullanması kolaylaşabilir. Silah kullanımında kanuniliğin aşılması sınırı genişletilebilir. Böyle bir içtihat kapısı açılırsa ‘polis devleti’ olarak nitelenen daha sıkıntılı bir sürece girilebileceğinin endişesini taşıyorum.  Bu nedenle Yargıtay’ın bunu daha sağlıklı değerlendireceğini umuyorum” dedi.