• Son Güncelleme : 11.06.2015 17:32
  • Haber Giriş : 05.06.2015 16:00
  • Etkinlik : 03.06.2015

Cumhurbaşkanının Tavrını Hukuk Çerçevesine Oturtmak Mümkün Değil

İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 3 Haziran 2015 Çarşamba günü saat 17.00’da Ulusal kanal’da yayınlanan HABER MERKEZİ programında Cumhurbaşkanının il il dolaşarak yaptığı konuşmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Özbek, Cumhurbaşkanının belli bir partiyle paralellik arz eden demeçlerde bulunması, bu beyanlarının ötesine geçerek fiili Genel Başkanmışçasına o partiye oy ister bir tarzda kampanyalar düzenlemesi ve yurdu dolaşmasının ilk defa görüldüğünü söyledi. Özbek şöyle devam etti: “Bunu yadırgamanın ötesinde hukuken de kabul edilemeyecek bir tavır içindedir. Çok yanlış bir yol açılmaktadır. Cumhurbaşkanlığı, tarafsız kalması ve bütün vatandaşların saygı göstermesi gereken bir makamdır. Bu makam bu ölçüde siyasallaştırılmamalıdır. Bu demokrasimiz için iyi sonuçlar vermeyecektir. Bu makamı bu kadar siyasallaştırmanın faturasının her halde bir gün kendisine çıkacağını tahmin etmesi lazımdır”.