• Son Güncelleme : 04.06.2015 15:52
  • Haber Giriş : 29.05.2015 16:05
  • Etkinlik : 27.05.2015

Bağımsız Türkiye Cumhuriyetini Hazmedemeyenler Var

İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 27 Mayıs 2015 Çarşamba günü Kanal T Televizyonunda yayınlanan HUKUKİ BAKIŞ programında 7 Haziran Genel Seçiminden sonra gündeme gelecek ‘Çözüm Süreci’, ‘Yeni Anayasa’ ve ‘Vatandaşlık Tanımı’ üzerinde değerlendirmelerde bulundu. Programa Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Özel de katıldı.

Türkiye’yi özgür bir ülke olmaktan çıkarmak isteyen Emperyalistlere karşı Türk milletinin direnişi sonucu kazanılan bağımsız devleti hazmedemeyenlerin bulunduğunu belirten Özbek, “Türk milletinin milli ekonomisi, milli ordusu, milli yargısına tahammülsüzlük ve biriken bir tepki var. Bu yapının çökmesi için projeler üretiliyor. Bunun için Türklük ve Türk milleti kavramının anayasalardan çıkarılması lazım. Ama o zaman o ülkeye Türkiye diyemezsiniz, Türkiye Cumhuriyeti diyemezsiniz” dedi.