• Son Güncelleme : 29.04.2015 16:12
  • Haber Giriş : 16.04.2015 16:17
  • Etkinlik : 16.04.2015

Papanın Soykırım Telaffuzu 1915 Olaylarına Teolojik Bir Müdahaledir

İstanbul Barosu Genel sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 15 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 16.00’da Ulusal Kanal’da yayınlanan HABER MERKEZİ programında, Papa’nın soykırımı telaffuz etmesini 1915 olaylarına teolojik bir müdahale olduğunu söyledi.

Papa’nın 1915 olaylarında fikir beyan etmesini hukuken de teolojik olarak da doğru bulmadığını belirten Özbek şöyle konuştu: “Papanın bu tavrı Avrupa Parlamentosundaki görüşmeleri bizim açımızdan olumsuz olarak etkileyecektir. Papa kısa bir süre önce Türkiye ziyaretinde barışçı mesajlar verdi ve büyük itibar gördü. Ancak, bu hafta içinde 1915 olayları ile ilgili sözleri, verdiği barış mesajlarının makyaj olduğunu ortaya çıkardı. Bu çok yanlıştır, Türkiye’ye karşı hasmane bir tutumdur. Hem devlet başkanı hem dini lider koltuğunda oturan Papa’nın bu tavrının sırada bekleyen liderlerin tavırlarında da cesaretlendirici bir etki yaratacağını düşünüyorum”.