• Son Güncelleme : 26.03.2015 10:12
  • Haber Giriş : 23.03.2015 17:21
  • Etkinlik : 20.03.2015

Fırat’Sız, Dicle’Siz, Gap’Sız Bir Türkiye Hedefleniyor

İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 20 Mart 2015 Cuma günü saat 21.30’da Kanal B televizyonunda yayınlanan Gürbüz Evren’in yönettiği BEKLEME ODASI programında çözüm süreci ve 18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fırat’sız, Dicle’siz, GAP’sız bir Türkiye hedeflenerek Türkiye’nin siyasi coğrafyasının küçültülmek istendiğini belirten Özbek, Türkiye’den kopartılacak coğrafya üzerinde Batı müttefiki bir Kürdistan kurma stratejisinin gündemde tutulduğunu söyledi.

İstanbul’un 1918’de işgal edildiği günlerden bir hafta sonra Kürdistan Teali Cemiyeti kurulduğunu, bugüne kadar kurulan bütün etnik siyasi partilerin çekirdeğinde bu cemiyetin bulunduğunu ve siyasal kürtçülük hareketinin bugüne kadar hedeflerinin değişmediğini vurguladı.

Özbek, Çanakkale Zaferiyle Balkan travmasının aşıldığını, yenilmez armadalarıyla Çanakkale’ye gelen emperyalist işgalcilerin itibar kaybettiğini belirtti ve Mustafa Kemal’in Çanakkale’de kazandığı krediyle Kurtuluş Savaşının kazanıldığını ve Türkiye Cumhuriyetin temelinin atıldığını anlattı.