• Son Güncelleme : 06.03.2015 15:58
  • Haber Giriş : 06.03.2015 14:28
  • Etkinlik : 04.03.2015

Mutabakat Değil Teslimiyet Metnidir

İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 4 Mart 2015 Çarşamba günü saat 17.30’da Ulusal Kanal’da yayınlanan HABER MERKEZİ programında, Hükümet ve HDP tarafından açıklanan ve adına ‘Mutabakat Metni’ denilen metnin mutabakat değil ‘Teslimiyet Metni’ olduğunu söyledi.

Bu metni post-modern Mondros Mütarekesi de denilebileceğini belirten Hüseyin Özbek şöyle konuştu:  “Birinci Dünya Savaşında yenik olan Osmanlıya emperyalist devletlerin kabul ettirdikleri ateşkes anlaşmasıyla emperyalistler kendi güvenlikleri için her yere girebileceklerdi. Osmanlı Devleti silah bırakacak, işgalcilerin girdiği yerlere itiraz etmeyecek, sözüm ona barış olacaktı. Ve bu beyaz bayraklı teslimiyet anlaşması kamuoyuna büyük bir başarı olarak tanıtıldı, anısına pul bile bastırıldı. Dolmabahçe’de açıklanan ‘mutabakat metni’ dedikleri metnin Mondros’tan farkı yok”.

Özbek, Dolmabahçe’de açıklanan belgede 10 madde içinde yer alan yer alan ‘Ortak Vatan’ kavramını yorumladı ve şiddetle karşı çıktı.