• Son Güncelleme : 05.03.2015 21:51
  • Haber Giriş : 05.03.2015 20:11
  • Etkinlik : 25.02.2015

‘İç Güvenlik Paketi’ İle Büyükbir Psikolojik Operasyon Planlanıyor

İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Türkiye Büyük millet Meclisinde üç muhalefet partisinin engellemelerine rağmen halen görüşülmekte olan ve kamuoyunda büyük tepki toplayan adına ‘İç Güvenlik Paketi’ denilen kanun teklifini çeşitli açılardan değerlendirdi.

25 Şubat 2015 Çarşamba günü saat 21.00’da Kanal T Televizyonunda yayınlanan HUKUKİ BAKIŞ programına konuk olan Ümit Kocasakal, yasaların anayasaya aykırı olamayacağını ve kanunların anayasada ifadesini bulan demokratik hukuk devletinin gereklerine uygunluk ve ölçülülük gözetilerek yapılması gerektiğini bildirdi. Kocasakal, program boyunca asıl adı Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu Teklifini madde madde eleştirdi. Kocasakal, yasa teklifinin kamuoyuna, kamu düzenini sağlamaya yönelik bir algı oluşturmak amacıyla ‘İç Güvenlik Paketi’ olarak sunulduğunu ve böylece planlanan büyük bir psikolojik operasyonun perdelenmeye çalışıldığını belirtti.