• Son Güncelleme : 26.02.2015 20:30
  • Haber Giriş : 26.02.2015 18:48
  • Etkinlik : 25.02.2015

Kürtaj Kadının Rızasıyla Serbesttir Ve Yasaklanmamıştır

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Hale Akgün, 25 Şubat 2015 Çarşamba günü saat 20.00’da CNNTÜRK Televizyonunda yayınlanan HER ŞEY programında, Fethiye’de kocası tarafından kolundan tabancayla ağır yaralanan hamile kadının kürtaj talebine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

1983 yılından bu yana yasalarımızda 10 haftaya kadar kadının rızası ve talebiyle kürtajın serbest olduğunu ve yasaklanmadığını belirten Akgün, konuyla ilgili mevzuata ilişkin ayrıntılı açıklamalarda bulundu. Akgün, mevzuatta çok açık hükümler bulunmasına rağmen kadınların kürtaj konusunda büyük sıkıntılar çektiklerini başta devlet hastaneleri olmak üzere bazı sağlık kuruluşlarının kürtaj konusunda kadınlara zorluk çıkardıklarını anlattı.

Programa telefonla katılan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Suat Kaptaner de söz konusu hastaya etik, medikal ve hukuksal olarak her şeyin yapıldığını, kolunun tedavisinde kullanılacak ilaçların bebeğin sağlık durumunu etkileyebileceği gerekçesiyle kadının kürtaj rızasının kabul edildiğini bildirdi.