• Son Güncelleme : 26.02.2015 15:59
  • Haber Giriş : 24.02.2015 14:35
  • Etkinlik : 23.02.2015

Gerçek Sorumlular Yargılanmadan İş Cinayetleri Önlenemez

İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 23 Şubat 2015 Cuma günü saat 20.30’da Kanal B Televizyonunda yayınlanan ANA HABER bülteninde, geçen yıl 6 Eylül’de İstanbul’da bir rezidansta meydana gelen ve 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasına ilişkin davada tutuklu sanık kalmamasına tepki gösterdi. Söz konusu faciada şantiye ve proje müdürü ile iki asansör teknikeri tutuklanmıştı. 20 Şubat Cuma günü yapılan tahliyelerle davada tutuklu sanık kalmadı.

Özbek, asansör faciası olayında başta işverenin ve işveren firmanın ayrıca bunların altında olan teknik personelin sorumluluğu bulunduğunu, ama şu anda tanıkların bir kısmı dinlenmeden deliller tam olarak toplanmadan tüm şüphelilerin tahliye edilmesini hukuka uygun bulmadığını bildirdi.

Olaya tepki gösteren Makine mühendisleri Odası İstanbul Şubesi de, gerçek sorumlular yargılanmadan iş cinayetlerinin önlenemeyeceğini vurguladı.