• Son Güncelleme : 26.02.2015 15:58
  • Haber Giriş : 20.02.2015 13:25
  • Etkinlik : 19.02.2015

Kadınların Önüne Örf Ve Adet Engeli Konuluyor

İstanbul Barosu Kadın ve Çocuk Haklarından Sorumlu Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, 19 Şubat 2015 Perşembe günü saat 14.00’da KANALTÜRK Televizyonunda yayınlanan DERYA’NIN DÜNYASI adlı programda kadınların önüne konulan örf ve adet engelinin kadına yönelik şiddetin ciddi nedenlerinden biri olduğunu söyledi.

Toplumda kadına yönelik çeşitli söylemlerle, yapılması gerekenlerin çeliştiğini ve tutarsızlıklar gözlendiğini belirten Tuskan, devletin altına imza attığı uluslararası İstanbul Sözleşmesinin örf ve adet engelinin ortadan kaldırılması için devlete görev yüklediğini, ancak uygulamada bunu göremediklerini bildirdi.

Son yıllarda kadına yönelik şiddetin arttığına dikkat çeken ve bunda erkek egemen bakış açısının önemli rol oynadığını kaydeden Aydeniz Alisbah Tuskan, çağdaş bir eğitim sistemiyle kültür ve anlayış değişimi gerçekleştirilmedikçe, suçlulara hak ettikleri cezalar verilmedikçe, bu arada kadına olumlu ayrımcılık tanıyıp, onun güçlenmesi sağlanmadıkça, kısaca kadın erkek eşitliği sağlanmadıkça kadına şiddet sorununun çözümünü zor gördüğünü anlattı.

Programa konuk olarak katılan Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Özkan Pektaş da, kadına şiddet sorununu psikopatik ve sosyopatik açıdan değerlendirdi.