• Son Güncelleme : 26.02.2015 15:58
  • Haber Giriş : 20.02.2015 11:54
  • Etkinlik : 17.02.2015

Kadın Erkek Eşitliğinde Zihinsel Ve Kültürel Değişim Şart

İstanbul Barosu Kadın ve Çocuk Haklarından Sorumlu Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, 17 Şubat 2015 Salı günü saat 21.00’da HABERTÜRK Televizyonunda yayınlanan Fatih Altaylı’nın sunduğu TEKE TEK programında, bazı siyasetçilerin, kadın karşıtı söylemlerle, altına imza attığımız ve taraf olduğumuz anayasamızın da üstündeki uluslararası sözleşmelere aykırı hareket ettiklerini söyledi.

Tuskan, Özgecan Aslan cinayetinin değişik yönleriyle ele alındığı programda, Türkiye’de ciddi bir eğitim sorunu bulunduğunu, zihinsel ve kültürel bir değişimi öngören bir eğitim sistemi uygulanmadıkça kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin artacağını bildirdi.

Özgecan olayının yurt genelinde toplumda uyandırdığı tepkinin, toplumun artık taşma noktasına geldiğine işaret ettiğini belirten Aydeniz Alisbah Tuskan, artık kadın-erkek eşitliğini ciddi olarak ele almak, eğitim sistemini buna göre düzenlemek ve uluslararası sözleşmeleri tam olarak uygulamak gerektiğini savundu. Tuskan, “Kadın erkek eşitliği bir kadın sorunu değildir. Bu bir demokrasi ve insan hakları sorunudur” dedi.

TEKE TEK programında Av. Aydeniz Alisbah Tuksan’ın yanı sıra Av. Rezan Epözdemir ve Psikiyatr Prof. Dr. Aytül Çorapçıoğlu Özdemir de konuk olarak yer aldı.