• Son Güncelleme : 26.02.2015 15:48
  • Haber Giriş : 17.02.2015 17:01
  • Etkinlik : 16.02.2015

Özgecan Olayı Yaşam Hakkına Tecavüzdür

İstanbul Barosu Çocuk ve Kadın Haklarından sorumlu Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, 16 Şubat 2015 Pazartesi günü saat 11.30’da HABERTÜRK Televizyonunda yayınlanan HABER MASASI programında vahşi bir cinayete kurban giden Özgecan Aslan olayı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Olayı ‘yaşam hakkına vahşi bir tecavüz’ olarak niteleyen Tuskan, faillerin en ağır ceza ile cezalandırılması ve TCK’daki indirimlerden yararlandırılmaması gerektiğini vurguladı.

Kadın cinayetlerinde ve kadına şiddet olaylarında erkek egemen bakış açısının önemli payı bulunduğunu belirten Aydeniz Alisbah Tuskan, “Kız ve erkek çocuğunu farklı yetiştirirseniz, kadınlara farklı gözlerle bakılırsa, iki cins birbirini tanımadan yetişirse, cinsel eğitim almazlarsa bu tür vahim olayların yaşanması kaçınılmaz olmuyor. Özgecan Aslan olayında tecavüz yetmiyor, öldürmek de yetmiyor, cesedini yakıp suç delilini ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Bu bir vahşettir” dedi.