• Son Güncelleme : 13.02.2015 13:28
  • Haber Giriş : 12.02.2015 15:25
  • Etkinlik : 11.02.2015

Evlenme Yönetmeliği İle İlgili Değişiklik

İstanbul Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Koordinatörü, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, 11 Şubat 2015 Çarşamba günü saat 17.30’da Ulusal Kanal’da yayınlanan HABER MERKEZİ programında ‘Evlenme Ehliyeti’ düzenlemesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Evlenme Ehliyeti düzenlemesinin kadın haklarında ciddi bir geri adım olduğunu belirten Tuskan, Evlenme Ehliyeti düzenlemesinde Medeni Kanunumuzda yer alan ‘Evlenme akdini yapmak’ ibaresindeki akit kelimesinin çıkarıldığını, bunun da kadının mağduriyetine yol açacağını söyledi. Evliliğin bir akit olduğunu, evlenmede ve boşanmada taraflara eşit haklar sağladığını, sorumlulukları eşit paylaştırdığını kaydeden Tuskan, ‘Hukuki sorumlulukları gerektiren, karşılıklı olarak hak ve sorumluluk yükleyen bu sistemden geri adım atılmaması gerekiyor, nikâhların farklı şekillerde gerçekleştirilmesinden kadınlar olarak ciddi endişeler taşıyoruz’ dedi.

Resmi nikâhtan sonra dini nikâhın her zaman yapılabileceğini hatırlatan Tuskan, evlilik akdinden önce yapılan dini nikâhların mevzuata göre suç olduğunu, ancak bunu yapanların cezalandırılmadığını bildirdi.